Ga naar de inhoud

Webhosting: hoe werkt het?

Technologie

Voordat een webpagina is geladen en op jouw scherm verschijnt, worden er data en bestanden verzonden van de server naar jouw device. Servers zijn computers die geoptimaliseerd zijn voor verwerken van aanvragen en het uploaden van bestanden en data. In deze blog gaan we dieper in op een aantal factoren die van belang zijn bij het kiezen van een hostingpartij.

In de wereld van webhosting zijn 3 factoren van groot belang om tot een goede keuze te komen: betrouwbaarheid, beveiliging en prestaties. Er zijn natuurlijk nog andere factoren die een rol kunnen spelen bij het maken van een goede keuze, zoals prijs, service en tools die geleverd worden. Hierover vertellen we straks meer.

Beveiliging

Servers kunnen zeer gevoelige informatie bevatten, beveiliging is daarom een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een aanbieder. De servers kunnen allerlei informatie bevatten, denk hierbij aan persoonlijke, medische, financiële of bedrijfsgegevens. Gegevens waarvan je wilt dat die enkel beschikbaar zijn voor de persoon die daar permissie toe heeft. En gevoelige informatie moet buiten bereik blijven. Hiervoor worden poorten gebruikt. Een serverpoort is een ingang/uitgang voor informatie die open of dicht kan worden gezet. Dit wordt ook wel een firewall genoemd.    

Prestaties

De prestaties van het verwerken van data op de servers is steeds belangrijker aan het worden. Gebruikers verwachten tegenwoordig dat het laden van webpagina’s snel en vloeiend gaat. Servers spelen hierin een belangrijke rol. Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de SSD schijf kunnen aanvragen steeds sneller worden verwerkt. Ondanks dat deze schijven al een even op de  markt zijn, ligt de prijs relatief gezien een stuk hoger dan de normale HDD schijven. Hierdoor zijn hostingpartijen die servers aanbieden met SSD schijven iets duurder. Al is dit enigszins verwaarloosbaar wanneer je het vergelijkt met de voordelen die komen kijken bij het gebruik van snelle servers.

Betrouwbaarheid

Uptime is de tijdsduur gedurende de periode dat de server zijn informatie online kan aanbieden. Er zijn verschillende methoden om uptime te verhogen bijvoorbeeld door de server parallel aan een andere server te koppelen. Zodra de ene server downtime ervaart, wordt er geschakeld naar de andere server. Zo wordt downtime geminimaliseerd. Het nadeel is echter dat je hiervoor twee servers nodig hebt, dit zorgt voor hogere kosten. Er zijn tegenwoordig interessantere methoden beschikbaar om uptime verhogen. Kiezen voor een betrouwbare hostingpartij ontneemt je niet alleen een hoop stress en frustratie. Het voorkomt ook dat je omzet of potentiële leads mist doordat de website niet bereikbaar is.

Webhosting bij blue slice

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er eigenlijk 3 factoren die belangrijk zijn bij het maken van een goede keuze van een hostingpartij. Bij blue slice maken we het onze klanten graag gemakkelijk. We bieden 2 soorten webhosting aan, basic en premium hosting. Met deze pakketten zorgen wij ervoor dat jouw website of webshop altijd online is en dat jij een vast contactpersoon hebt wanneer er vragen of problemen zijn. Hierdoor heb jij zelf geen technische kennis nodig en wordt je volledig ontzorgt. Mocht je nu nog vragen hebben over webhosting, neem dan vooral contact op met blue slice. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. 

Relevante blogs:

Web development

CMS systeem kiezen: waar moet je op letten?

Technologie

Webhosting: hoe werkt het

blue slice, Pastoor van den Bergstraat 5, 1921XN Akersloot, Nederland

© 2019 - 2022 - blue slice

Beoordelingen door klanten:

error: