Ga naar de inhoud

Waarom kiezen voor WordPress?

Web development

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een software toepassing, meestal een webapplicatie die jou in staat stelt om eenvoudig aanpassingen te maken aan jouw website of webshop. In dit blog vertellen wij jou meer over de verschillende CMS systemen en waarop je moet letten bij het kiezen van een dergelijk systeem.

Vanuit blue slice is het duidelijk welk Content Management Systeem (CMS) onze voorkeur heeft; dit is en blijft natuurlijk WordPress. Maar er zijn nog veel meer systemen die allemaal hun voor -en nadelen hebben. In dit artikel vergelijken we WordPress met andere CMS systemen. Wat zijn de overeenkomsten? Maar vooral: wat zijn de verschillen? En wanneer zou je voor WordPress kiezen en wanneer een ander systeem? Je leest het hier.

Tegenwoordig kun je veel meer met een CMS dan alleen afbeeldingen en teksten aanpassen. Het uiterlijk van je website is ook via dit paneel aan te passen met thema’s. Hierdoor heb je de look and feel van jouw website compleet in eigen beheer. Wil je nieuwe functionaliteiten toevoegen? geen probleem. De meeste CMS systemen bieden plugins aan die de functies van jouw website uitbreiden.

Welk CMS past bij mijn bedrijf?

Hoewel het installeren van een CMS steeds gemakkelijker wordt gemaakt, kan het voor een beginners toch nog een hele uitdaging zijn. Zo krijg je onder andere te maken met koppelingen tussen de database en jouw CMS systeem. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er veel configuraties ingesteld moeten worden, zodat de website optimaal functioneert. Deze instellingen hebben soms grote gevolgen op de prestaties van de website op het gebied van vindbaarheid en laadsnelheid.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het bouwen of het laten bouwen van een website of webshop, dan is het kiezen van het CMS de eerste stap. Bekijk de verschillen tussen de systemen en ontdek wat het beste bij jouw bedrijf past.

WordPress

Voordelen

Nadelen

Magento 2

Voordelen

Nadelen

Drupal

Voordelen

Nadelen

Joomla!

Voordelen

Nadelen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft ieder CMS zijn voor -en nadelen. Het is dus belangrijk om vooraf te bedenken wat het doel is van jouw website en of dit zal veranderen in de toekomst. Op basis daarvan kan je een goede inschatting maken welk systeem het beste bij jou past.

Benieuwd of WordPress voor jouw website de beste keuze is? Neem dan gerust contact met ons op voor een advies op maat. Onze specialisten helpen jou graag verder!

Relevante blogs:

Website optimalisatie

Bert: de nieuwe update van google

Website optimalisatie

Lazy loading: wat is het en welke voordelen zijn er

blue slice, Pastoor van den Bergstraat 5, 1921XN Akersloot, Nederland

© 2019 - 2022 - blue slice

Beoordelingen door klanten:

error: