Meteen naar de inhoud

Lazy loading: wat is het en welke voordelen zijn er

Website optimalisatie

Lazy loading is een optimalisatie techniek. Het zorgt er eigenlijk voor dat niet de gehele pagina in één keer in zijn geheel geladen hoeft te worden. Dit heeft een positieve impact op de user-experience omdat de laadtijden worden verkort. Tevens wordt de online vindbaarheid hierdoor verbeterd. Alle reden dus om “Lazy Loading” in te schakelen op jouw website. Hoe je dit doet? In deze blog vertel ik jou alle in en outs.

Lazy loading is dus ideaal om ervoor te zorgen dat de gebruiker niet lang hoeft te wachten tot de webpagina is geladen. Het is vooral effectief wanneer je veel afbeeldingen gebruikt op jouw website. 

Lazy Loading in WordPress

Zoals ik hierboven al heb gezegd kunnen verschillende onderdelen van je website ingeladen worden met behulp van Lazy Loading. Lazy Loading heeft namelijk alleen effect op media bestanden zoals afbeeldingen, foto’s, iframes en video’s. Het heeft dus geen effect op andere bestanden van jouw website.

Tot voor kort was het niet mogelijk om standaard Lazy Loading in te schakelen, maar sinds de release van WordPress 5.5 is dit de nieuwe standaard geworden. Je hoeft hiervoor niets anders te doen dan de update uitvoeren. Deze functie werkt enkel op afbeeldingen. Dus als je meer dan alleen afbeeldingen wilt Lazy Loaden, dan is het nog steeds nodig om hiervoor een plugin te gebruiken.

Het WordPress thema waar je gebruik van maakt kan beschikken over Lazy Loading. Je ziet dit eigenlijk al vrij snel wanneer je ziet dat een afbeelding pas wordt geladen op het moment dat je ernaar toe scrolt. Mocht jouw thema hier niet over beschikken en wil je dit wel graag hebben, dan kun je kijken naar een plugin als Lazy Load by WP Rocket.

Meten is weten: test je website

Door Lazy Loading in te schakelen, kan een website sneller worden geladen en een betere gebruikerservaring bieden aan jouw websitebezoekers. In de meeste gevallen gaat je website er op vooruit. Ons advies is dan ook om dit te testen. Dit kan met bijvoorbeeld Google PageSpeed of GTmetrics. Dit doe je door eerst te testen zonder dat LazyLoading is in geschakelt en vervolgens test je opnieuw op het moment dat je deze functie hebt ingeschakelt. Hierdoor heb je direct testresultaten die je met elkaar kunt vergelijken.

Hulp nodig bij het optimaliseren van jouw website?

Ben je benieuwd of jouw website snel genoeg laadt, en of je voldoende doet aan jouw online vindbaarheid? En wil je jouw website laten optimaliseren door een expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een advies op maat. 

Relevante blogs:

Website optimalisatie

Bert: de nieuwe update van google

Website optimalisatie

Lazy loading: wat is het en welke voordelen zijn er

blue slice, Pastoor van den Bergstraat 5, 1921XN Akersloot, Nederland

© 2019 - 2022 - blue slice

Beoordelingen door klanten:

error: